KULTURREJSE

Forside // KULTURREJSE

En rejse som tilbyder lidt af hvert: historie, kultur, natur, storby og landsbyliv, lækker mad og andre oplevelser. Med denne rejse får du muligheden for at se og opleve Armeniens alsidighed, køre med verdens længste svævebane henover en betagende kløft, se verdens største samling af gamle manuskripter og miniature tegninger fra den 13-15 årh., smage på vin og brandy, besøge Armeniens tre af i alt 7 monumenter som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, se det Bibelske Ararat bjerg og meget mere.

 

VI HAR TOP PROFESSIONELLE ENGELSK TALENDE GUIDER, BL.A. ARA HAJTAYAN SOM ER EN KENDT KUNSTNER.

ARA HAJTAYAN

 • DAG 1: AFREJSE

 • DAG 2: YEREVAN - BY TUR

  Tidlig ankomst og transfer til hotellet, check-in.

  Morgenmad.

  Vi starter dagen kl. 11:00, så der er tid til at få sovet lidt. Det bliver til en bytur med første stop ved statuen af Moder Armenien. Herfra har vi en flot udsigt over byen. Vi får generel information om Armenien og hovedstaden Yerevan som er en af verdens ældste byer, grundlagt i 782 f.kr., og dermed ældre end Rom.

  Vi kører lidt ned mod byens centrum til Cascade komplekset / Kafesjian kunstcenter. Her kan vi beundre en stor samling af moderne kunst fra hele verden og vi får tid til at gå rundt og får måske kaffe i en af de mange cafeer.

  Herefter går vi en orienterings tur i byen, forbi Opera pladsen, gennem gågaden ud til Republik pladsen som er et kunstværk for sig selv med unik arkitektur og et stort springvand, hvor der om aftenen plejer at være et show med vandkunst med belysning og musik. Til dem som ikke er trætte er der mulighed for at besøge ”Vernissage”, som ligger ved siden af Republik pladsen. Vernissage er et stort udendørsmarked med primært forskellige typer af traditionelle armenske kunstværker.

  Om aftenen er der velkomst middag på en restaurant i byen.

 • DAG 03: YEREVAN – GEHARD – GARNI

  Morgenmad.

  Vi starter dagen med at køre til landsbyen Arinj. Her skal vi se ”Levon’s cave”, som er en menneskeskabt hule.

  Efter vi har set dette imponerende sted kører vi videre til ”Geghard” klosteret. Oprindeligt navn for klosteret var ”Ajrivank” som betyder ”Hule kloster”. Det et klosterkompleks som delvis består af udgravede klippehuler med flotte relieffer fra det 4 årh. Nuværende navn, som betyder “Spyd”, henviser til den hellige lanse, som var bragt til Armenien af Apostlen Thaddæus, og gemt i klosteret. ”Geghard” klosteret er en del af UNESCO’s verdens kulturarv.

  Herefter fortsætter vi til Garni by for at se det eneste tilbageværende hedenske tempel i Kaukasus, bygget i græsk-romersk stil fra det 1årh. Templet ligger mod en imponerende kløft af basaltsten ”søjler” som er kendt i befolkningen under navnet ”Sten symfoni”. Vi spiser frokost i Garni hos en familie. Her får vi mulighed til at se ”Lavash” bagning, Lavash er typisk armensk brød, som bliver bagt i en nedgravet ovn. Det er på UNESCO’s liste over immateriel kulturarv. Selvfølgelig får vi lov til at smage det frisk bagt med ost og krydderurter.

  Tilbage i Yerevan er eftermiddagen på egen hånd.

 • DAG 04: YEREVAN - KHOR VIRAB – NORAVANK – ZORATS KARER – GORIS

  Morgenmad.

  Vi kører gennem Ararat dalen med vinmarker til Khor-Virab klosteret ved foden af det bibelske bjerg Ararat. Ifølge legenden siges der at Gregor Lysbringeren i år 288 blev fængslet i en hule af Kong Trdat III, og blev holdt fanget der i 13 år for at tvinge ham til at opgive hans kristne tro. Gregor Lysbringeren opgav trods alt ikke sin tro, og da han samtidig kunne hele en uhelbredelig sygdom hos Kong Trdat III, lod kongen samt hele hans familie sig døbe og tillod derved at det armenske folk, som det første folk i verdenshistorie, at tage kristendommen som statsreligion.

  Vi fortsætter turen gennem vinlandsbyen Areni til ”Noravank” klosteret, som er en perle af armensk middelalder arkitektur. Undervejs laver vi et stop ved en hule, hvor rester af verdens ældste vin blev fundet.

  Frokost i en klippehulle med en familie drevet restaurant. 

  Herefter kører vi til Zorats Karer, som også er kendt som Armeniens ”Stonehenge”. Det er verdens ældste megalittiske kompleks, som regnes for at være fra det 6 årh. før Kristus og er et antikt observatorium.

  Herefter har vi ca.40 minutters køretur til byen Goris.

  Check-in og aftensmad på hotellet.

 • DAG 05: GORIS – KHNDSORESK – TATEV – YEGHEGNADZOR - YEREVAN

  Morgenmad.

  Efter morgenmaden kører vi mod landsbyen Khndsoresk, som ligger på toppen af en imponerende kløft med mange gamle hulebeboelser. Vi går en tur ned til hulerne, der i flere tilfælde har været beboet indtil midten af det 20 årh.

  Herefter kører vi til Tatev Klosteret fra 895-906. Kloster komplekset er en del af UNESCO’s verdens kulturarv, bl. a. fordi der før har befundet sig mere end 1000 gamle bøger og skrifter. Klostret er et af de mest spektakulære klostre i Armenien, og er beliggende ved kanten af Vorotan kløften. Vi tager vejen op ad bjerget, hvor vi kører mange hårnålesving, forbi ”Djævelens bro” med varme kilder op til klosteret. Her spiser vi frokost hos en lokal familie. Fra klostret tager vi verdens længste svævebane (ca.6000m lang) tilbage til landsbyen.

  Efter en ca. 2 timers køretur kommer vi til ”Maran” vingården i Yeghegnadzor landsbyen. Her får vi en tur gennem gården med efterfølgende vinsmagning.

  Tilbage i Yerevan er der Check-in på hotellet og aftenen på egen hånd.

 • DAG 06: YEREVAN – HRIPSIME -ECHMIADZIN – YEREVAN

  Morgenmad.

  Vi starter dagen med et besøg på Echmiadzin, som er Armeniens åndelige center, eller som man siger det Armenske Vatikan. Echmiadzin består af Hovedkatedralen som regnes for at være den første statsbyggede kirke i verden og fire andre kirker, som alle sammen er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Vi besøger en af de 4 kirker: ”Hripsime”

  Frokost.

  Tilbage i Yerevan er der god tid til at nyde aftenen i byen på egen hånd.

 • DAG 07: MATENADARAN – GENOCIDE MUSEET – ARARAT BRANDY FABRIK

  Morgenmad.

  Vi besøger ”Matenadaran” museet, som har verdens største samling af gamle manuskripter og miniature tegninger fra den 13-15 årh.

  Herefter kører vi til Genocide Museet samt mindestedet for det Tyrkiske folkedrab mod Armeniere under første verdenskrig.

  Vi afslutter dagen med et besøg på ”Ararat” brandy fabrikken, hvor vi får smagsprøver af 2 forskellige brandy.

  Tilbage på hotellet er resten af eftermiddagen på egen hånd.

  Om aftenen er der afskedsmiddag på en restaurant i byen.

 • DAG 08: AFREJSE

  Overnatning på hotellet og tidlig transport til lufthavnen.

fra kr. 10.890,00
 • på et delt dobbeltværelse.
 • Eneværelsestillæg 1.600,00

8 dage/ 2-10 deltagere

Prisen dækker

 • Fly København – Yerevan – København med en mellemlanding
 • 3+, 4 stjerne hotelophold
 • Halv/full pension som beskrevet i programmet
 • Bus med A/C
 • Entréudgifter
 • Engelsktalende lokalguide
 • 1 flaske vand per dag

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestilling og rejseforsikring
 • Eneværelsestillæg

Felter markeret med * er obligatoriske

 

 • YEREVAN
 • GARNI
 • GEGHARD
 • GEGHARD
 • KHOR-VIRAP
 • NORAVANK
 • TATEV
 • TATEV
 • KHNDSORESK